Ma poti urmari pe:

Gabriela Strugaru | Halloween Make-Up
16503
post-template-default,single,single-post,postid-16503,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-17.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

Halloween Make-Up

Halloween Make-Up

Imi place Halloween-ul si il astept mereu cu entuziasm. In primul rand pentru ca este un bun prilej de joaca – cu texturi, culori si forme. Un prilej ideal pentru a experimenta machiaje neconventionale, artistice si tot felul de efecte speciale. Este o tema de lucru ofertanta, care pune la incercare creativitatea si imaginatia unui makeup artist. Halloween-ul este momentul in care pot sa-mi dau frau liber imaginatiei si pot testa diferite tipuri de materiale, adesea atipice pentru machiaj.

In plus, in contextul unei petreceri tematice, cu machiaje si costume bizare sau infricosatoare, estetica generala e data complet peste cap. Uratul este nu doar acceptat, ci chiar privit admirativ. Ca o paranteza amuzanta, este singura perioada din an cand clientii nu-mi cer sa-i infrumusetez prin machiaj si in care nimic nu este prea mult sau prea tare.

Cred ca am enumerat suficiente motive pentru care nu trec niciodata cu vederea Halloween-ul.

Va propun pentru azi sa urmarim parcursul unui machiaj de sezon. Pe final , v-am pregatit cateva machiaje artistice si efecte speciale pe care le-am realizat in anii trecuti, cu ocazia Halloweenului sau in cadrul workshopurilor cu tematica asemanatoare, care poate va vor servi ca sursa de inspiratie pentru petrecerile voastre.

Am gandit machiajul de Halloween pe care vreau sa-l prezint ca pe o metamorfoza… o trecere de la frumos la infricosator.

Mi-a servit drept model incantatoarea balerina si actrita Eva Danciu.

Am conceput machiajul sub forma unui decupaj sangeros in frumosul chip al Evei, care sa lase la vedere osatura fetei.

Am inceput prin a stratifica servetele si latex, acolo unde mi-am imaginat o ruptura in pielea fetei modelului. Am avut grija ca marginile sa nu fie uniforme, iar zona centrala sa ramana desprinsa. Dupa uscare, am imbracat intreaga constructie in machiaj. Produsele folosite pana in acest moment au fost: liquid latex Ben Nye, fond de ten MAC studio fix si o pudra translucida Paris Berlin. Apoi am continuat sugerarea osaturii prin face painting, folosind acuarela pentru machiaj Atelier Paris si farduri uscate Make Up For Ever.

Aveti imaginea pentru acest stadiu al machiajului.

Dupa ce am finalizat face painting-ul, in care am adaugat suficiente detalii anatomice pentru a sugera scheletul fetei, am venit cu o constructie in relief de jur imprejur. Am folosit aici Ben Nye Effects Gel Wound Kit, iar pe zona centrala, acolo unde straturile mele de latex au ramas desprinse, am folosit sange artificial Stage Blood Ben Nye.

 

Atasez aici si o scurta prezentare video a machiajului in acest stadiu.

Am continuat prin aplicarea unui spray argintiu pe par, pe trunchi si maini. Am sugerat apoi cu tuse usoare de fard osatura gatului si a trunchiului.

M-am oprit aici cu machiajul si am continuat cu imortalizarea lui in fotografii. Atasez un scurt clip video pentru a putea admira rezultatul final, dar si o selectie de fotografii cu acest machiaj de Halloween dar si cu altele.

Sper sa va placa!