Ma poti urmari pe:

Transformări cu ajutorul artei machiajului - Make Art Studio
16938
post-template-default,single,single-post,postid-16938,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-17.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

Transformări cu ajutorul artei machiajului

Transformări cu ajutorul artei machiajului

În acest articol vreau să vă arat cum putem transforma complet un chip, trecând prin câteva teme ale machiajului. Pe același model, mi-am propus să vă arăt cum arta machiajului poate face ca trăsăturile să fie cele ale unui chip tânăr sau bătrân, bun sau rău. Voi prezenta și modul de creație a 2 arlechini, unde, chiar dacă subiectul este același, abordarea este foarte diferită, precum și alte câteva tipuri de machiaje de înfrumusețare cu o abordare diferita.

Pentru întregul proces am avut ajutorul actriței Adriana Sâncrăian, un model foarte expresiv, căreia țin să-i mulțumesc pentru timpul acordat.

Ca punct de plecare, vă voi arăta modelul fără machiaj. Este un model ideal pentru transformări cu ajutorul machiajului, având proporții ideale ale feței, ceea ce înseamnă că pentru machiajele de infrumusetare nu am fost nevoită să folosesc machiaj corector. Singurul aspect unde am considerat că este nevoie să aduc îmbunătățiri a fost forma sprâncenelor, in rest am cautat sa subliniez trasaturile chipului ei.

 

Am ales ca primul machiaj pe care îl realizez să fie unul foarte natural, de zi, cu o cromatică caldă, care înfrumusețează chipul modelului și îi pune în valoare frumusețea, fără să-i modifice morfologia.

 

 

Am început prin a machia ochii modelului, aplicând bază pentru pleoape, fard de pleoape bej pe pleoapa mobilă și pe arcadă, un rozé discret în pliul pleoapei degradat spre arcadă, un brun de tonalitate medie în colțul extern al ochiului și în pliu, pierdut spre rozéul aplicat anterior. Pentru contur am folosit creion negru. Am continuat prin aerografierea fondului de ten, am pudrat fața și am continuat cu sprâncenele pe care le-am corectat, apoi am evidențiat genele și am aplicat blush-ul și rujul.

Produsele folosite sunt: bază de pleoape Paint Pot MAC, paletă de farduri Naked – Urban Dekai, creion ochi Paris Berlin, mascara Clarins, fard de sprâncene Make up for Ever, fond de ten pentru aerograf Temptu, pudră translucidă Paris Berlin, blush MAC, Ruj Clarins, Fix + MAC.

Aveți în continuare câteva fotografii cu acest machiaj.

 

 

După această înfrumusețare a trăsăturilor naturale m-am gândit să transform machiajul realizat anterior într-un machiaj de seara, în culori mult mai intense.

 

 

Prin urmare, având aceeași bază de machiaj, am intervenit pe machiajul ochilor, schimbând culorile. Am ales de această dată o cromatica predominant rece, însa culorile au suferit o desaturare ușoară datorită machiajului anterior.

Deasupra pliului pleoapei, am accentuat rozeul. În pliu am pus violet, pe pleoapa mobilă am ales un galben sidefat și la colțul extern am intensificat cu negru și violet închis. Linia genelor inferioare a fost subliniata cu nuanțe de violet, pe conjunctiva inferioara am pus negru, linia genelor superioare am intensificat-o cu eyeliner negru, iar pentru colțul intern al ochiului am ales să iluminez cu tonuri de roz perlat, deschis. Am continuat cu accentuarea rujului și a blush-ului.

Produsele folosite se regăsesc in descrierea machiajului anterior, la care se adaugă farduri și eyeliner Make up For Ever, blush Dior, ruj Lancome.

Poze cu machiajul.

 

 

Un alt machiaj făcut Adrianei, este unul care se armonizează cu albastrul ochilor ei și îi pune foarte bine în valoare.

Centrul de interes al acestui machiaj sunt ochii.

 

 

Baza de machiaj a feței este una naturală. Am folosit fondul de ten Everlasting Youth Fluid Clarince, care este unul hidratant, lejer și iluminator.

Pe pleoapa mobilă am aplicat nuanțe diferite de albastru, de la deschis la închis, cu negru estompat în coltul extern și spre tâmple. În pliu și spre arcadă am pus negru și nuanțe de roz desaturate (fardurile folosite sunt Make up For Ever). Conjunctiva inferioară a fost accentuată cu albastru (creion Khol Pupa), iar coltul intern iluminat cu un alb sidefat.

Sprâncenele au fost subliniate cu fard Studio Makeup blond, iar mascara folosită este Hypnose Lancome.

Am ales un ruj  MAC Please me și un blush în armonie cu rujul, dar mai discret – Melba, MAC.

Fotografiile cu acest machiaj au fost realizate în studioul fotografului Alex Bunea, un bun colaborator de-al meu.

 

 

 

 

Machiajul următor este un machiaj oriental, mai precis arăbesc. L-am realizat ca demonstrație de machiaj în cadrul cursurilor de specializare pe care le țin. (Click aici pentru a accesa website-ul scolii de make-up) .

Machiajul oriental are ca punct de atracție ochii, însa nici celelalte detalii nu trebuie neglijate.

Am început cu baza de machiaj pentru pleoape Paint pot MAC.

Am conturat și prelungit conturul ochilor în ambele colțuri cu fard negru Make up for Ever, apoi am accentuat pliul pleoapei tot cu fard negru, pe care l-am estompat în sus și spre tâmple. Deasupra pliului, am estompat un roz intens Make up for Ever, și el prelungit spre tâmple și în sus spre arcadă.

Arcada a fost iluminată în punctul cel mai înalt cu un fard alb mat Inglot.

Pe pleoapa mobilă am aplicat glitter auriu Make up for Ever. Am intensificat contururile cu o linie de tuș negru Anastasia Beverly Hills.

Pe pleoapa de jos, sub iris, am vrut un accent de luminozitate și am aplicat un pigment auriu Paris Ax.

Sprâncenele au fost redesenate cu creion Clarins. Am ales rujul (Lancome Rouge in Love, Fall in Rose) în armonie cu rozul aplicat în zona ochilor.

Obrajii i-am îmbujorat ușor cu blush roz desaturat MAC, și am subliniat pomeții cu pudră sculptantă Anastasia Beverly Hills.

 

 

Odată cu realizarea acestui machiaj, am vrut să le fac o surpriză fetelor pentru care am făcut demonstrația. Astfel, înainte de a finaliza machiajul m-am retras în altă încăpere a studioului cu modelul meu și am folosit o perucă pentru a aduce machiajul și mai aproape de unul oriental, dat fiind că în zona geografică la care ne referim, modelele au părul închis la culoare.

Cum era de așteptat, fetele au fost plăcut surprinse de surpriză. În plus, au observat schimbarea de percepție pe care o aduce un element nou machiajului, atunci când aducem astfel de artificii.

Pentru machiajul următor vă propun să schimbăm puțin registrul, dar și direcția, făcând din frumoasa Adriana o bătrânică simpatică, cu ajutorul unui machiaj de îmbătrânire.

Acest tip de machiaj se folosește, de regulă, pentru teatru sau film. Gradul de îmbătrânire al personajului poate varia de la o îmbătrânire ușoară, cu aplicare minimă a machiajului, la o îmbătrânire mai accentuată.

Transformarea pe care am ales-o nu este o îmbătrânire dramatică. Nu mi-am propus să urâțească, ci să arate doar trecerea timpului pe chipul modelului.

Machiajul e realizat foarte simplu, folosind produse cremoase. Am început prin a aplica o bază de machiaj cu fond de ten și un strat fin de pudră. Am continuat cu produse cremoase ( Ben Nye Old character I ), accentuând ridurile de expresie și cearcănele și pigmentând pielea pe alocuri. Buzelor le-am anulat culoarea cu fondul de ten, după care am intervenit asupra lor cu puține riduri și crăpături. Sprâncenele au fost ușor încărunțite cu un produs cremos alb Make up For Ever. Am fixat apoi totul cu o pudră translucida – Make up Studio.

Parul a fost încărunțit cu un spray de par alb Kryolan.

Cu următorul machiaj am vrut să transform modelul într-un personaj malefic, în contrast puternic cu personajul anterior.

Am vrut să-i înfrumusețez trăsăturile, dar și să le accentuez astfel încât să se poată citi răutatea pe chip.

Pentru aceasta am ales o gama de culori reci ca tonalitate și am optat pentru lini grafice, unghiuri și colțuri.

Având în vedere ca machiajul ochilor este cel mai elaborat, folosind glittere și culori închise, am început cu el.

Am aplicat baza Paint pot MAC pe pleoape, am început prin conturarea liniilor genelor inferioare cu fard negru din paleta Anastasia Beverly Hills, linii pe care le-am prelungit la colțul extern, urcând cu această umbră pe treimea exterioară a colțurilor externe. Ulterior, am urcat în pliu cu negru deja degradat spre arcada și spre nas, estompând intensitatea culorii. De la baza nasului până în sprânceană am aplicat un violet, pe care l-am pierdut apoi în negrul din pliu.

Pe pleoapa mobila am aplicat glitter argintiu cu reflexii colorate, apoi am subliniat și prelungit contururile ochilor cu tuș negru Anastasia Beverly Hills.

După finalizarea machiajului ochilor, am continuat cu machiajul feței. Fondul de ten folosit este Make up for Ever, HD Ultra, peste care am aplicat pudră translucida Paris Berlin și blush MAC Melba illuminator Anastasia Beverly Hills pe pomeți. Pentru conturare, am folosit paleta de contur Kat Von D.

Machiajul buzelor l-am făcut cu rujuri MAC, negru Hautecore și violet Heroine. Am ținut ca forma buzelor să fie unghiulară, pentru a accentua răutatea personajului.

Continui seria machiajelor cu o temă de lucru și anume Arlechin.

Pe această temă am realizat două variante

Primul machiaj are o bază de fond de ten albă, pentru care am folosit fond de ten watherproof Atelier Paris fixat cu pudră alba Paris Berlin.

Elementele decorative care compun machiajul în zona ochilor au fost realizate cu un fard de tip acuarelă, negru Atelier Paris, fixat mai apoi cu fard uscat în aceeași culoare Make up for ever.

Pentru buze am folosit ruj negru Mac Hautecore, la care am prelungit colțurile.

Pentru a fi cât mai aproape de tema aleasă, am lucrat puțin cu părul și cu câteva accesorii, pe care le puteți observa în fotografii.

 

Următorul machiaj cu aceeași temă este unul foarte simplu, care utilizează doar câteva elemente menite să ne ducă cu gândul la personajul din zona circului.

Baza tenului este una normală. Am folosit fond de ten Ultra HD, Make up For Ever și pudră translucidă Makeup Studio. Pleoapa am păstrat-o luminoasă și am aplicat un fard auriu și unul rosé din paleta Huda Beauty Desert Dusk, cu eye liner Anastasia Beverly Hills. Sprâncenele au fost intensificate cu farduri cremoase Make up For Ever, rosu în combinație cu alb. Cu aceeasi combinatie am făcut și punctele decorative din zona pomeților, pe care am mai folosit blush MAC Pinch o Peach. Pe buze am aplicat un ruj cremos, peste care am adăugat un glitter roz închis Make up For Ever. Ca accent luminos decorativ, am adăugat o pietricică în colțul intern al ochilor.

Sper că v-au plăcut aceste transformări prin machiaj!

Avem aici o recapitulare a transformărilor,plecând de la modelul nemachiat.